Kort info om Amsterdam

Nederländernas officiella huvudstad heter Amsterdam – trots att regeringen är installerad i Den Haag. Amsterdam är en mycket livfull stad med rikt turistliv. Staden erbjuder någonting åt alla. För den kulturella finns exempelvis Rijksmuseum med målningar från Den holländska guldåldern. Rembrandts hus finns också bevarat.

Men visst kan man bara gå och strosa i stadsmiljön och begrunda den vackra arkitekturen som omslingras av de många kanaler som finns i staden. Det finns mängder av barer, restauranger och caféer runt om i Amsterdam, och dessutom är nattlivet vilt för den partysugna.

Nederländerna är vida känt för sina tulpaner och Amsterdam utgör inget undantag. Det finns rikligt med blomstermarknader där det är vanligt att man inhandlar just tulpaner. Det är inga problem för turister att ta med sig tulpanlökar hem.

Heineken-bryggeriet är beläget i Amsterdam. Där kan man förutom att gå på rundvandring även slå sig ner i bryggeriets pubmiljö och avnjuta nybryggt öl. En kall Heineken är aldrig fel och ett stopp på bryggeriet kan utgöra en perfekt avkoppling under turistens stadsvandring i Amsterdam.

Från Sverige går det flyg till Amsterdam från Arlanda, Landvetter och Linköpings flygplats. Amsterdam har många hotell i varierande miljöer och prisklasser.

Comments are closed.