Sevärdheter

Strandliv

Scheveningen, som är en stadsdel i Haag, är värt ett besök. Stadsdelen har en fin bred strand som fylls av badgäster på sommarna. Här finns ett antal restauranger där man kan avnjuta en måltid medan man ser ut över havet.

Holland i miniatyr

I Scheveningen finns även en miniatyrstad som heter Madurodam. Den lilla världsberömda staden är ett Holland i miniatyr och alla berömda platser i Holland finns med i skala 1:25, liksom det vackra holländska lanskapet. Madurodam rekommenderas varmt för de som inte hinner se hela Holland under sin resa.

Zoo

I Arnehem finns ett imponerande Zoo som heter Burger’s Zoo. Här har man skapat miljöer efter 6 olika teman; tropisk regnskog, öken, hav, mangrove (saltvattensträsk), savann och rimba (malaysisk regnskog). Här finns naturligtvis djur som tigrar, giraffer, zebror, krokodiler, ormar, hajar med mera. En familj kan lätt tillbringa en hel dag på Burger’s Zoo.

Avkoppling

Leeuwarden är en stad med 90 000 invånare och staden i sig är en sevärdhet. Staden är bebodd sedan 1000-talet och har många gamla fina hus och byggnader. Leeuwarden är också känd för sin vackra gröna natur och många kanaler. Den kända förföriska Mata Hari, som var anklagad för spioneri, föddes i Leeuwarden. För den som vill koppla av några dagar, vill äta gott och strosa runt är Leeuwarden ett bra val.